Termékek Menü

A csicseriborsó új arca

Kiss-Óvári Anita
2017-05-11 17:00:00
A csicseriborsó új arca Nagyon gazdag, sűrű krémről van szó, lehet extra ízesítés nélkül is falatozni, de én most megkívántam a céklát!

Szuper egészséges. Szuper gyors. Ráadásul nagyon finom. Ez a csicseriborsókrém. Nagyon szeretjük reggelire, de gyors uzsonnára is kiváló. Viszont van, hogy elfelejtem időben beáztatni a csicseriborsót, vagy nem sikerül ügyesen lecsöppögtetnem, hogy finom krémesre tudjam pürésíteni, és ha egy kicsit is nedves marad, akkor furcsa állaga lesz a krémnek, amit nem kedvelek.

Ezért szeretem a KANÁLKA csicseriborsókrémjét, mert ezekkel a lépésekkel nem kell bajlódni - hogy a turmix tisztítását ne is említsem. :) Alapvetően nagyon finom, gazdag ízű a krémről van szó, lehet egyszerűen, extra főzés nélkül is falatozni, de én most megkívántam a céklát, így az is került bele. Igazi színes, vitamindús kence, ami nálunk szinte azonnal elfogy, és a gyerekek is imádják.
Hozzávalók:

 

  • 1 db cékla
  • Fél citrom leve
  • Kanálka csicseriborsókrém
  • Őrölt római kömény, só, bors

A céklát alufóliába csomagolva, körülbelül 1,5 óra alatt 180 fokos sütőben puhára sütöttem. Miután egy kicsit kihűlt megpucoltam, leturmixoltam. (Erre a nemes célra a KANÁLKA Sült bébicéklát is bevethetjük!) Először csak egy kisebb adagot kevertem össze a KANÁLKA csicseriborsókrémmel, majd fokozatosan adagoltam a céklát, hogy ne legyen túl céklás a krém. Miután a megfelelő arányú céklapüré és csicseriborsókrémet összekevertem, belefacsartam a citrom levét, ízesítettem sóval, borssal és római köménnyel. El tudom még képzelni a fetasajtot, esetleg natúr kecskesajtot kísérőnek és dióval is turbozható, az utóbbit én most a gyerekek miatt inkább kerültem.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus