Menü

Mit eszem? - belevalók

Zöldségkrémeink és a Kanálka chutney-k három legfontosabb alapanyaga: a Csongrád megyei paprika, a világhírű makói fokhagyma és a vöröshagyma. Termelőüzemünk mellett található kertünkben magunk termeljük meg a zöldségek egy részét. 

Ma 12 féle zöldség- és gyümölcskészítmény készül üzemünkben (szendvicsek készítéséhez vagy mártásként felhasználható krémek, chutney-k, illetve chipsek), amelyeket helyi, általunk felkészített szakemberek állítanak elő. A KANÁLKA krémek kizárólag friss alapanyagokból készülnek, új ízvilágot képviselnek, nem tartalmaznak tartósítószert, színezéket és egyéb adalékanyagokat. A nyersanyagokat elsősorban helyi termelőktől vásároljuk, de az üzem mellett található földterületen magunk is nagyobb mennyiségben megtermeljük a feldolgozáshoz szükséges zöldséget és gyümölcsöt. 

A zöldfűszerek (bazsalikom, borsikafű, citromfű, majoranna, tárkony, zsálya) egy része is saját termesztésű. Termékeinket nagy gondossággal, kézzel válogatott alapanyagokból készítjük, hőkezeléssel (chipseink esetében szárítással) tartósítva. A felhasznált alapanyagokat, valamint az elkészítés technológiáját dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember véleményezi. Jelenleg 8 típusú zöldségkrémet, 4 különböző ízű chutney-t és 2 chipset állítunk elő, ínyenceknek!

 

   

Keresés