Menü

Baconbe göngyölt csirkecomb Kanálka Paprikaszósszal és burgonyapürével

Tökéletes gyors vacsorának, de hétvégi ebédnek is kiváló, ha szeretnénk elkápráztatni vendégeinket, barátainkat! 

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg alsó csirkecomb
  • bacon szalonna annyi, ahány csirkecombunk van, kb. 0,5 kg
  • só, bors
  • Kanálka Paprikaszósz
  • Kanálka Sült fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • vaj
  • tej
  • víz

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben feltesszük főni. Eközben a csirkecombot besózzuk, picit borsot is adunk hozzá, és minden oldalát bekenjük Kanálka Paprikakrémmel, majd körbetekerjük egy vagy két szelet bacon szalonnával, majd egy kivajazott kerámiatálba katonás sorrendben egymás mellé tesszük őket. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amint az összes csirkecombbal készen vagyunk, lefedjük a husikat alufóliával, és kb. 40 perc alatt puhára sütjük őket. Az idő letelte után levesszük az alufóliát, és még 15 percig pirítjuk őket. Közben a szokásos módon elkészítjük a burgonyapürét: összetörjük a megfőtt burgonyát, vajat, tejet és sót adunk még hozzá, összekeverjük, és ízlés szerint még sózzuk. Majd tálaljuk az elkészült ételt Kanálka Sült fokhagymával.

Keresés