Céklarizottó feketeerdei sonkával
Hozzávalók:
- 1 üveg Kanálka céklakrém
- 300g rizottó rizs
- 600ml víz
- 3ek olívaolaj
- 1ek teavaj
- 1db tyúkhús leveskocka
- 1marék reszelt parmezán
- só
- bors
- 200g feketeerdei sonka
- salátalevél díszítésnek
Az olívaolajon megpirítjuk a rizottót, majd felöntjük a vízzel és közepes hőfokon hagyjuk megpuhulni. Félidőnél mikor már félig elforrt róla a víz, hozzáadjuk a leveskockát és a vajat, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk.
Mikor úgy ítéljük meg, hogy puhára főtt a rizottó és elpárolgott róla a víz is, beleszórjuk a parmezánt, elkeverjük benne és hozzákeverjük a céklakrémet, míg szép egységes ciklámenre nem színezte a rizottót.
Tálaláskor a rizottó tetejére csavarjuk a sonka szeleteket, megszórjuk egy kis salátával és olíva olajjal még meglocsoljuk!
Jó étvágyat hozzá
