Menü

Céklarizottó feketeerdei sonkával

Kanálka céklarizottó recept

Hozzávalók:
  • 1 üveg Kanálka céklakrém
  • 300g rizottó rizs
  • 600ml víz
  • 3ek olívaolaj
  • 1ek teavaj
  • 1db tyúkhús leveskocka
  • 1marék reszelt parmezán
  • bors
  • 200g feketeerdei sonka
  • salátalevél díszítésnek

Az olívaolajon megpirítjuk a rizottót, majd felöntjük a vízzel és közepes hőfokon hagyjuk megpuhulni. Félidőnél mikor már félig elforrt róla a víz, hozzáadjuk a leveskockát és a vajat, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. 
Mikor úgy ítéljük meg, hogy puhára főtt a rizottó és elpárolgott róla a víz is, beleszórjuk a parmezánt, elkeverjük benne és hozzákeverjük a céklakrémet, míg szép egységes ciklámenre nem színezte a rizottót. 
Tálaláskor a rizottó tetejére csavarjuk a sonka szeleteket, megszórjuk egy kis salátával és olíva olajjal még meglocsoljuk! 

Jó étvágyat hozzá  heart

Keresés