Menü

Cukkinis, paradicsomos tészta

Cukkinis, paradicsomos tészta

Akkor a legfinomabb, ha a cukkinit enyhén roppanósra hagyjuk.

Hozzávalók 2 nagy vagy 3 kisebb adaghoz:

250 g farfalle

2 kisebb vagy 1 nagy salátacukkini

3 szál zöldhagyma

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál sörélesztő pehely

2 evőkanál chia mag (szezámmaggal helyettesíthető)

1 üveg Kanálka paradicsomszósz

1 teáskanál chilipehely

4-5 levél friss bazsalikom

 

Kanálka paradicsomos tészta

 

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, olajos vízben kifőzzük. Közben a cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, és az olívaolajon megpirítjuk. Akkor a legfinomabb, ha a cukkinit enyhén roppanósra hagyjuk. Ráöntjük a Kanálka paradicsomszószt, és összeforgatjuk. A kifőtt, leszűrt tésztára öntjük a forró szószt, a tetejét megszórjuk a sörélesztő pehellyel, a chia maggal és a chili pehellyel, a friss bazsalikom levelekkel díszítjük, és már ehetünk is.
Jó étvágyat!

Keresés