Cukkinis paradicsomos tészta
Akkor a legfinomabb, ha a cukkinit enyhén roppanósra hagyjuk.
Hozzávalók 2 nagy vagy 3 kisebb adaghoz:
250 g farfalle
2 kisebb vagy 1 nagy salátacukkini
3 szál zöldhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sörélesztő pehely
2 evőkanál chia mag (szezámmaggal helyettesíthető)
1 üveg Kanálka paradicsomszósz
1 teáskanál chilipehely
4-5 levél friss bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kifőzzük. Közben a cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, és az olívaolajon megpirítjuk. Akkor a legfinomabb, ha a cukkinit enyhén roppanósra hagyjuk. Ráöntjük a Kanálka paradicsomszószt, és összeforgatjuk. A kifőtt, leszűrt tésztára öntjük a forró szószt, a tetejét megszórjuk a sörélesztő pehellyel, a chia maggal és a chili pehellyel, a friss bazsalikom levelekkel díszítjük, és már ehetünk is.
Jó étvágyat!