Menü

Fehérboros vajon párolt csirkemell szilva chutney-val

Keresztes Anikó
Fehérboros vajon párolt csirkemell szilva chutney-val A szilva chutney fűszeres, telt íze remekül harmonizál a batátapüré üde színével és ízével.

Fehérboros vajon párolt csirkemell zelleres édesburgonya pürével és szilva chutney-val

A szilva chutney fűszeres, telt íze remekül harmonizál a fehérboros csirke és a zelleres batátapüré frissítő, üde színeivel és ízével. Akár ünnepnapra, akár hétköznapra keresel gyors, könnyű vacsorát, ezzel a fogással biztos sikert aratsz.

Szilva chutney csirkemellel recept

Hozzávalók 2 főre:

400 g csirkemell filé
2 evőkanál vaj
1,5 dl száraz fehérbor
1 evőkanál finomítatlan nádcukor
1 fej vöröshagyma
só, bors

Köretnek:
1 doboz kukorica konzerv

1 közepes nagyságú sárga húsú édesburgonya
1 közepes nagyságú fehér húsú édesburgonya
2 evőkanálnyi tisztított, kockázott zellergumó
só, bors
2 teáskanál őrölt, szárított citromhéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál mustármag

Díszítésnek:
2 marék bébispenót
pár csepp citromlé

2 koktélparadicsom

1⁄2 üveg Kanálka szilva chutney

Elkészítés:

Az édesburgonyákat megtisztítjuk, és felkockázzuk. A zellerrel és az ízesítőkkel együtt egy lábasba tesszük (a mustármagot előtte kissé megzúzzuk egy mozsárban), felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, és fedő nélkül puhára főzzük. Ha kész, krumplinyomóval a kívánt állagra törjük.

A csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk az aprított hagymát, sót, és kissé megpirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és folyton keverve, nehogy letapadjon, enyhén karamellizáljuk. Ekkor felöntjük a fehérborral, és közepes lángon zsírjára pirítjuk. Ha ez megvan, mehet rá a csirkemell és a bors, néha megkevergetve addig pirítjuk, míg szép aranybarna színt kap. Ekkor hozzáadjuk a kukoricakonzervet a levével együtt, és rövid ideig az egészet összepároljuk.

A bébispenótot megmossuk, ráfacsarunk pár csepp citromlevet, egy csipetnyi sót, és rátesszük a felezett vagy negyedelt koktélparadicsomokat.

Intenzíven ízvilágú szilva chutney-val tálaljuk. Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés