Omlett csicseriborsóból? Igen!

Csicseri omlett Pepperonetta paprikakrémmel
Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a csicseri omlett mindenképp megállja a helyét. Nekem ez az egyik kedvenc “instant kajám”: 10 perc (!) alatt elkészül, és a Kanálka Pepperonettájával (ha szereted a pikáns ízeket, próbáld ki a Pikante változatot) plusz némi zöldséggel megpakolva teljes értékű, tápláló, és fejedelmien finom lakomául szolgál.
Hozzávalók 2 főre
Omletthez:
1 bögre csicseriborsó liszt
2 kávéskanál fekete só
2 kávéskanál himalája só
1 púpos kávéskanál mustárpor (vagy dijoni mustár)
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
Bors ízlés szerint
1 marék friss bazsalikom felaprítva
¾-1 bögre növényi tej (vagy víz)
Sütéshez:
pár csepp növényi olaj
Tálaláshoz:
2-3 evőkanál Pepperonetta Pikante
2 marék rukkola
2 paradicsom
1 kis fej lilahagyma
Vagy ízlésed szerint bármilyen más zöldség/saláta
Elkészítés
A csicseri lisztet elkeverjük az ízesítőkkel, majd apránként adagolva, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a folyadékot, amíg sűrű palacsintatészta állagot nem kapunk. Egy tapadásmentes serpenyőbe pár csepp olajat teszünk, felforrósítjuk, és beleöntjük a csicseris masszát. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy tányérra kiborítjuk, és a Pepperonetta paprikakrémmel plusz zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!