Menü

Sült camembert rumos szilva chutney-val és quinoa salátával

Sült camembert rumos szilva chutney-val és quinoa salátával

A camembert és quinoa diós aromáját fantasztikusan kiegészíti a szilva chutney!

A camembert jellegzetes ízét és a quinoa diós aromáját fantasztikusan jól kiegészíti a Kanálka szilva chutney enyhén rumos, édeskés zamata. Kerek, harmonikus, könnyű fogás. Próbáljátok ki! :)

 


 

Hozzávalók 2 főre
 

1 db natúr camembert sajt

½ üveg Kanálka szilva chutney rummal

chilipehely (elhagyható)

⅔ bögre quinoa

2-3 marék madársaláta

2 marék koktélparadicsom

só, bors ízlés szerint

2-2 evőkanál olivaolaj és balzsamecet

2 evőkanál chia mag

 

Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A camembert-t bekenjük pár csepp olajjal, és becsomagoljuk alufóliába, majd mehet a sütőbe. Közben a quinoát folyó víz alatt alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben feltesszük főni. Ha elfőtte a levét, lefedjük, és hagyjuk még a gőzben kissé puhulni. Ha langyosra hűlt, összekeverjük a madársalátával és a negyedelt paradicsomokkal. Az olívaolajat és a balzsamecetet kikeverjük, míg vinaigrette állagú dresszinget kapunk, és ezzel nyakon öntjük a salátánkat, majd megszórjuk a chia maggal.

A sajtot 20 perc után kicsomagoljuk az alufóliából, a tetejét megszórjuk egy kis chilipehellyel (de ezt a lépést ki is lehet hagyni, ízléstől függően), és további 5-8 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét. Frissen, melegen tálaljuk a salátával és a szilva chutney-val. Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés