Termékek Menü

Fokhagymás kacsacomb salátaágyon... cékla szirmokkal!

Kiss-Óvári Anita
2017. 06. 24. 11:51:15
Fokhagymás kacsacomb salátaágyon... cékla szirmokkal! Számomra a sütőben sült húsok a az időspórolás favoritjai!

Most, hogy elkezdődött a nyári szünet és két kicsi gyerekkel vagyok itthon, azt érzem, hogy az egész napomat a homokozó- csúszda- hinta szentháromságában töltöm, így muszáj a lehető leggyorsabban ételt készítenem, ha nem csak a fiúk által készített homoktortácskákon akarunk tengődni a nyári forróságban. Számomra a sütőben sült húsok a az időspórolás favoritjai, csak gyorsan beízesítem (ha nagyon szorgalmas vagyok, akkor már előző este bepácolom a húst), bepakolom a tepsibe és már mehet is a sütőbe. Mivel sikerült szép kacsacombokat vennem, így nem volt kérdés, hogy mi is legyen az ebéd: Rozmaringos fokhagymás sült kacsacomb. Egyszerű, gyors, finom, ráadásul még fokhagymát sem kellett pucolnom, csak előkaptam a Kanálka rozmaringos sült fokhagymát, összetörtem egy kicsit, sóval, borssal kikevertem és mehetett is a kacsára.  Szerencsére a gyerekek egész jól bírják a különlegesebb dolgokat, így karfiolrizst készítettem egy nagy adag mézes- almaecetes salátával, amit Kanálka mézes cékla szirommal dobtam fel. A zöldségszirom inkább aszalvány jellegű, éppen ezért igazi intenzív cékla íze van, némi mézes utóízzel. Szerintem nassolnivalónak is kiváló, a strandtáskába is beledobom majd rágcsa gyanánt wink

 

Hozzávalók:

 

A kacsacombokat az összetört fokhagymás krémmel bepácoltam, 180 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 40 percig sütöttem alufólia alatt, majd még 20 percen át, ennek az ideje hústól is függ. A karfiolt alaposan megmostam, rózsáira szedtem és egy késes aprítóban rizs méretűre aprítottam. Sóval, borssal ízesítettem majd egy kis olívaolajon serpenyőben megpirítottam.

A salátához összekevertem a a mézet, az almaecetet, az olívaolajat egy evőkanálnyi vízzel ráöntöttem, majd Kanálka céklachipset kevertem. Lehet is tálalni a színesebbnél ízesebb ebédet!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus