Menü

Grillezett tofu salátaágyon Lilahagyma chutney-val

 

Amilyen mutatós és elegáns ez az étel, olyan gyorsan elkészül. A Kanálka hagymalekvárral a tofu nagyon passzol, így aztán jó választás lehet akár egy romantikus vacsorához, akár egy rohanós napon ebédre. Igazi jolly joker vegán recept érkezik tehát, figyelem, figyelem! 

 

Hozzávalók 2 főre

1 tömb natúr tofu

só ízlés szerint

szójaszósz és olaj 

pirított tökmag tálaláshoz

1 csomag (80g) konyhakész madársaláta

1 szál zöldhagyma felkarikázva

3 marék málna (szezonban friss, szezonon kívül lehet mirelit is)

2 evőkanál balzsamecet vagy málnaecet

½ üveg Kanálka lilahagyma chutney

Elkészítés

A tofut a kívánt méretre és formára szeleteljük, majd egy edénybe tesszük, megsózzuk, leöntjük kevés olajjal és szójaszósszal, és amíg elkészítjük a salátát, pihentetjük kicsit. A salátához az összes hozzávalót tálba tesszük, meglocsoljuk az ecettel, és kész. A tofuk mindkét oldalát csíkosra sütjük egy grillserpenyőben, tányérra tesszük, megszórjuk a pirított tökmaggal, mellé halmozzuk a salátát és a lilahagyma chutney-t, és már ehetünk is.
Jó étvágyat!

Keresés