Grillvacsora Paradicsomszósszal
Paradicsomszószunk tésztaszósznak készült, de a gyakorlatban olyan sokrétűen felhasználható, hogy tényleg csak a fantáziánk szab határt.
A nyári grillpartik során például tálalhatjuk mártásként, akár egy egészséges, adalékmentes ketchup variációt. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 3 főre:
6 db grillkolbász
0,6 kg újburgonya
1 csokor friss petrezselyem
Pár csepp citromlé
6 marék bébimángold vagy bébispenót
3 paradicsom
1 fej lilahagyma
⅔ üveg Kanálka Paradicsom szósz
Olíva olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az újburgonyákat megmossuk, és forró, sós vízben főzzük kb 10 percig, majd lehűtjük. Feldaraboljuk ízlés szerinti méretre, és egy wokban, olíva olajon megpirítjuk. Amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk az aprított friss petrezselymet, enyhén megsózzuk, és átforgatjuk. Levesszük a tűzről, és ráfacsarunk pár csepp citromlevet, ami nagyon jól kihozza az újburgonya és a petrezselyem friss, nyárias ízét.
A bébimángoldot megmossuk, és egy salátás tálban összekeverjük a vékony karikákra vágott lilahagymával és a paradicsommal, majd enyhén sózzuk.
A grillkolbászokat meggrillezzük, vagy grillserpenyőben megsütjük, és tálalhatunk is! A Kanálka Paradicsomszósz szép egyensúlyt teremt a kolbász fűszeressége és a petrezselymes burgonya egyszerűsége között.
Jó étvágyat!