Termékek Menü
0

Ha tészta, akkor pepperonetta!

Kiss-Óvári Anita
2017-07-23 17:10:34
Ha tészta, akkor pepperonetta! Mindannyian nagyon szeretjük a tésztát, paprikakrémmel még inkább!

Itt a nyár, ezzel együtt pedig egyre később érünk haza a játszótérről. Ilyen estéken már nem igazán fér bele az időmben extra vacsora készítése, de mivel este ül össze család, hogy megbeszéljük az aznapi történéseket, valahogy hiányérzetem lenne, ha csak vajas kenyeret majszolnánk. Mivel mindannyian nagyon szeretjük a tésztát, jó megoldás ilyenkor egy gyors olaszos vacsi, finom szósszal. Igyekszem ilyenkor is zöldséget csempészni az ételbe, bár nagy kedvenc a paradicsomszósz, elég unalmassá tud válni egy idő után. A paradicsom mellett a másik nagy favorit a paprika, így nem gondolkoztam sokat, hogy mire is használjam a Kanálka Pepperonettát, azaz paprikakrémet.

Egyszerű, mégis különleges, édesebb ízvilágú, krémes szósz, amihez sütöttem néhány csirkemell filét és az egész belefért fél órába. yes

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell (elhagyható, vagy gombával helyettesíthető)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanálnyi mascarpone
  • 4 főre elegendő tészta (kb. 40dkg)
  • 1,5 üvegnyi Pepperonetta (a maradék fél üveg akár pirítósra kenve hamar elfogy :)
  • só, bors
  • petrezselyem

A csirkemelleket sózom, borsozom (én éppen tarkaborssal ízesítettem) és aranybarnára sütöm. Míg sülnek a csirkemellek felteszem a tésztát a zacskón írt időnek megfelelően főni. Szeretem, ha a tészta al dente, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha a zacskóra írt időt betartjuk akkor éppen ilyen állagú tésztát kapunk, úgyhogy én már reflexből beállítom a stoppert a tésztafőzéshez. Egy  másik serpenyőben kis olívaolajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát. Ha ezzel készen vagyok, mehet is bele a Pepperonetta fűszeres zöldségkrém. Éppen egy kicsit forralom, majd elzárom alatta a tűzhelyet és hozzáadok kb. 5 evőkanálnyi  mascarponét. Alaposan összekeverem majd alacsony hőfokon összemelegítem a szószt. Só, bors, és kis petrezselymet szórok a tetejére. A megfőtt a tésztát összekeverem a Pepperonettával, majd a tészta főzővízéből még egy picit teszek a kész szószos tésztára. A csirkemelleket összevágom falatnyi méretűre és belekeverem a tésztába. Tálaláskor kis parmezánt vagy grana padano sajtot reszelek rá és kész is.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus