Menü

Húsgolyók paradicsomos makarónival

A paradicsomos tésztát minden gyerek szereti, de egy kis húsgombóccal felturbózva, teljes értékű vacsorát kapunk ennek a receptnek az elkészítésével.

Hozzávalók 4 főre:

  • 500 g darált marhahús (sertés vagy pulyka is tökéletes)
  • 4 ek zabpehely (vagy egy tejbe áztatott zsömle, ha valaki úgy szereti)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt parmezánsajt
  • 1 ek szárított oregano és bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint
  • 500 g makaróni
  • 1 üveg Kanálka Paradicsomszósz

A darált húshoz hozzáadjuk a fenti hozzávalókat, jó alaposan összegyúrjuk, majd fél órára pihenni hagyjuk. A tésztához vizet kezdünk el forralni, melybe egy evőkanál sót teszünk, a Paradicsomszószt felbontjuk :). A tésztát az előírtak szerint megfőzzük, közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A húsmasszából kis 3-4 cm átmérőjű gombócokat csinálunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd ha készen vagyunk kb. 30 perc alatt sütőben megsütjük őket szép gesztenyebarnára. A tésztát, ami közben megfőtt, leszűrjük, de egy bögrényit hagyunk a főzővizéből, majd egy nagyobb tálba beleönjtük a Paradicsomszószt, a meghagyott tészta főzővizét beleöntjük a Paradicsomszószos üvegbe (a fincsi maradék paradicsomszószt így tudjuk még kinyerni), majd kiöntjük az üvegben levő lét a szószra, és jól összekeverjük a megfőtt tésztával. A tésztát a megsült húsgolyóval összekeverve vagy akár külön tálon tálaljuk. Jó étvágyat.

Keresés