Húsgolyók paradicsomos makarónival
A paradicsomos tésztát minden gyerek szereti, de egy kis húsgombóccal felturbózva, teljes értékű vacsorát kapunk ennek a receptnek az elkészítésével.
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g darált marhahús (sertés vagy pulyka is tökéletes)
- 4 ek zabpehely (vagy egy tejbe áztatott zsömle, ha valaki úgy szereti)
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt parmezánsajt
- 1 ek szárított oregano és bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
- 500 g makaróni
- 1 üveg Kanálka Paradicsomszósz
A darált húshoz hozzáadjuk a fenti hozzávalókat, jó alaposan összegyúrjuk, majd fél órára pihenni hagyjuk. A tésztához vizet kezdünk el forralni, melybe egy evőkanál sót teszünk, a Paradicsomszószt felbontjuk :). A tésztát az előírtak szerint megfőzzük, közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A húsmasszából kis 3-4 cm átmérőjű gombócokat csinálunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd ha készen vagyunk kb. 30 perc alatt sütőben megsütjük őket szép gesztenyebarnára. A tésztát, ami közben megfőtt, leszűrjük, de egy bögrényit hagyunk a főzővizéből, majd egy nagyobb tálba beleönjtük a Paradicsomszószt, a meghagyott tészta főzővizét beleöntjük a Paradicsomszószos üvegbe (a fincsi maradék paradicsomszószt így tudjuk még kinyerni), majd kiöntjük az üvegben levő lét a szószra, és jól összekeverjük a megfőtt tésztával. A tésztát a megsült húsgolyóval összekeverve vagy akár külön tálon tálaljuk. Jó étvágyat.