Menü

Kacsacomb meggy rizottó

Hozzávalók 2 fő részére: 

  • 2 db kacsacomb 
  • 300 g rizottó rizs
  • 1 üveg meggy chutney
  • 1 db tyúkhús leveskocka
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 2 ek teavaj
  • 3 ek libazsír
  • bors

Elkészítés:
A kacsacombokat bekenjük libazsírral, megsózzuk és bőrével lefelé tesszük egy tálba, mellé kanalazunk még 2 evőkanál libazsírt és alufóliával letakarjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és 45 percig sütjük így. 
Ez alatt az idő alatt elkészíthetjük a rizottót. 1 evőkanál vajon megpirítjuk, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk, majd 600ml vízzel felöntjük. Hozzáadunk 1 db tyúkhúsleves kockát és közepes lángon, hagyjuk, hogy a víz elforrjon róla. 
46 perc után kivesszük a kacsacombokat a sütőből, levesszük az alufóliát és megfordítjuk a tálban, hogy már a bőre sülhessen ropogósra. 200 fokra kapcsolom a sütőt, visszahelyezem a kacsacombokat és legalább még 30 percig sütjük, amíg azt nem vesszük észre, hogy a kacsacombunk szép barnára pirult. (Közben egyszer-kétszer meglocsolhatjuk a libazsírral) 
Mikor a rizottónk is elkészült, kanállal felolvasztunk még benne kis vajat és parmezánt, és összekeverjük a Kanálka meggy chutney-val. 
Ezután nincs más dolgunk csak kivenni a kacsacombokat a sütőből és tálalni. 
Jó étvágyat hozzá! 

Keresés