Termékek Menü

Keleti ihletésű barnarizs egytál

Keleti ihletésű barnarizs egytál Úgy finom, hogy még az alakodért sem kell aggódnod. 

Amilyen különleges ez az étel, olyan gyorsan elkészül. Bármelyik hétköznap estére megfelel, hisz percek alatt megfőzzük, mégis olyan izgalmas ízélményt nyújt, hogy akár a vendégek elé is teheted, biztos sikert aratsz vele! És mindezt úgy, hogy az alakodért és az egészségedért sem kell aggódnod. :) Csupán arra figyelj, hogy legyen otthon Kanálka Birsalma chutney.

 

egytál étel rizs birsalma chutneyval

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

1 bögre előgőzölt barnarizs

100 g aszalt sárgabarack

½ kisebb lilahagyma

1 marék koktélparadicsom

2 marék rukkola

1-2 kávéskanál só

2 kávéskanál őrölt fahéj

2 kávéskanál arab hétfűszer keverék

1 kávéskanál őrölt gyömbér

1 evőkanál málnaecet

1 evőkanál szőlőmag olaj

Tálaláshoz:

½ üveg Kanálka birsalma chutney

Ha szereted a csípős ízeket, pár csepp chiliolajjal is bolondítsd meg

 

Elkészítés:

A barnarizst a szokott módon főzd meg. Amikor már kevés rajta a víz, tedd hozzá a fűszereket és a felnégyelt aszalt barackokat, majd fedd le, és vedd le a tűzről. Közben szeleteld fel a zöldségeket: a lilahagymát egészen apró kockákra, a koktélparadicsomokat ízlésd szerint kettőbe vagy négybe, a rukkolát pedig aprítsd fel, mintha zöldfűszer lenne, ugyanis ebben az ételben annak használjuk. :) Ha a rizs langyosra hűlt, keverd hozzá az aprított zöldségeket is, öntsd rá az olajat és az ecetet, alaposan keverd el, és már tálalhatod is. Birsalma chutney-val, langyosan (vagy akár hidegen, mert úgy is isteni) tálald. Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus