Konfitált kacsamáj meggy chutney-s palacsintával
Hozzávalók 3-4 fő részére:
- kb 700g liba / kacsamáj
- 1 üveg Kanálka meggy chutney
- 1-1,5kg libazsír
- 1db tojás
- 500ml langyos tej
- 350ml ásványvíz
- 500g finom liszt
- 3ek olaj
- fél kg kenyér szeletekre vágva
- cukor
- só
Elkészítés:
A libazsírt felmelegítjük és beletesszük egyben a liba- vagy kacsamájunkat. Fontos, hogy teljesen ellepje a zsír a májat. Fedőt teszünk az edényre és alacsony hőfokon 3 óráig konfitáljuk. (egy 10-es fokozatú főzőlapon 2-es maximum 3-as fokozaton, ügyeljünk rá, hogy ne forrjon a zsír, épphogy csak bugyogjon a máj alatt)
Ez alatt elkészítjük a palacsintákat. A tojást, tejet, lisztet, olajat, csipet cukrot, csipet sót és az ásványvizet összeöntjük, csomómentesre keverjük és magas hőfokon egy serpenyőbe palacsintákat sütünk belőle. A palacsintákat megtöltjük a Kanálka meggyszósszal és kedvünk szerint tálalhatjuk. Akár csigákat vághatunk a palacsintákból, háromszögbe is hajtogathatjuk, de hagyományos módon fel is tekerhetjük őket.
A kenyereket sütőben megpirítjuk és a liba- vagy kacsamájunk és a palacsinta tekercseink mellé tálaljuk, hogy kapjunk egy roppanós alapanyagot is a tányéron. A kacsamájat megsózzuk. A zsírt, amiben konfitáltuk pedig hűtőbe tesszük és később is felhasználhatjuk, vagy finom zsíros kenyeret készítünk belőle! ;)
Jó étvágyat!