Menü

Leveles almás fahéjhabbal

Leveles almás fahéjhabbal

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 üveg Kanálka alma chutney
1 marék mazsola (elhagyható)
1 marék morzsolt dió
2 ek panko morzsa
1 db tojás
200 ml habtejszín
2 tk fahéj
kis porcukor a tetejére szórásnak

A levelestésztát kihatjuk majd megszórjuk a panko morzsával és a dióval. Rákanalazzuk az alma chutney-t és ízlés szerint szórhatunk még rá pár mazsola szemet is. Összetekerjük és a tetejét megkenjük a felvert tojással.
180 fokos előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarnára sül)
Ez alatt az idő alatt felverjük a habtejszínt keményre, hozzászórjuk a fahéjat, elkeverjük benne és tálaláskor a még meleg almás süteményünk mellé kanalazzuk. A legvégén porcukorral meghintjük!

 

Keresés