Menü

Konfitált, hízott libamáj zsírjában mákkal, birsalma chutney-val, menta levéllel

 

Hozzávalók:
1 kg kovászos kenyér
300g-500g libamáj
600g libazsír
2 fej lilahagyma
1 üveg Kanálka birsalma chutney
marék friss mentalevél
marék mák

bors

Elkészítés:
A libamájat tegyük egy lábasba, fontos, hogy a libazsír lepje el a májunkat. Fedjük le tetővel és nagyon alacsony hőfokon 3-4 órán át konfitáljuk. (csak bugyogjon a liba alatt a zsír). Ha elkészült, vegyük ki a libamájat, daraboljuk fel vastagabb karikákra és zsírjával együtt öntsük bele egy őzgerinc formába. Tegyük a hűtőbe és legjobb, ha 1 napig állni hagyjuk. Másnap szépen szeletelhetjük vagy kenhetjük a friss kenyérre. Lilahagyma karikákkal, birsalma chutney-val, mákkal, mentával ízesítjük és dekoráljuk. Ízlés szerint kis sóval megszórjuk!

Jó étvágyat hozzá!

Keresés