Menü

Mediterrán bundázott grillsajt gyümölcsös salátaágyon

 

Hozzávalók (egy adagra)

A sajthoz:

  • 1 db grill camembert
  • 1-2 ek. Kanálka cukormentes Paprikakrém
  • 2 szelet serrano (vagy bármilyen nyers) sonka
  • 1 teljeskiőrlésű réteslap
  • 1 tk olvasztott margarin a kenéshez
  • lenmag, oregánó ízlés szerint a szóráshoz

A salátához:

  • 2-3 marék bármilyen salátamix
  • 1 ek Kanálka cukormentes Padlizsánkrém
  • pár szem koktélparadicsom, málna, áfonya
  • balzsemecetkrém

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra Egy darab réteslapot három egyenlő részre vágunk, egyet egy tiszta feluletre fektetünk és rátesszük a két szelet sonkát egymásra merőlegesen. Erre rápakoljuk a grillcamembertünket, aminek a tetejét megkenjük a pepperonátával. A sonkákat ráhajtjuk a sajtra, illetve a réteslapot is óvatosan. A másik két harmadot úgy tesszük rá óvatosan, hogy a sajt mindenhol fedve legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük az olvasztott vajjal. A tetejét ízlés szerint megszórjuk lenmaggal és oregánóval. 30-35 perc alatt megsütjük (vagy addig, amíg aranybarna nem lesz). Amíg sül, összedobjuk a salátát, felvagdossuk a hozzávalókat, egy tálba tesszük az összeset kivéve a balzsamecetkrémet. Azt tálalásnál csorgatjuk rá, illetve tálalásnál a sajt mellé halmozunk még egy kicsi padlizsánkrémet is. Csodás meleg nyári napokra, amikor az ember valami könnyedre vágyik. Jóétvágyat!

Keresés