Termékek Menü

Mivel egyem? - tálalási tippek

Chutney

A varázslatos ízvilágú indiai konyha leleménye, bár manapság előszeretettel készítik szerte a világon. Európába a gyarmatosítás idején hozták be a britek. Angol nyelvterületen mindenütt kapható kisebb üvegekben, hosszú eltarthatósággal, hasonlóan, mint nálunk a lekvár. A chutney tulajdonképpen sűrű mártás.

Egyes fajtái pürészerűek, mások inkább dzsemre emlékeztetnek, felismerhetők benne a gyümölcs- vagy zöldségdarabkák. Alapanyaga tehát gyümölcs és/vagy zöldség, a leggyakrabban mangóból, hagymából, fokhagymából, sárga- és őszibarackból, paradicsomból és korianderlevélből készül, de létezik kókuszos is. Fűszerezéséhez sót, cukrot, chilit, borsot, gyömbért, kurkumát, köményt, citromlevet és ecetet használnak, persze mindezt nem egyszerre. Elkészítéséhez nem kell különösebb konyhai előismeret. Inkább csak fantázia, hiszen nagyon szabadon variálható, az egyéni ízlésnek, a pillanatnyi hangulatnak megfelelően. Nem csak húsokhoz, sajtokhoz és pástétomokhoz is nagyon finom.

 

 

Mártogatósok, zöldségkrémek

Finom szendvicskrémek akár előételek, reggelik vagy vacsorák készítéséhez azoknak, akik szeretik a változatos, ízletes és egyszerűen elkészíthető fogásokat.

 

A fenséges padlizsánkrémet nem kell bemutatni, idény zöldségekkel mindig egy új oldalát ismerjük meg.
Ízlés szerint tejföllel vagy sajtkrémmel lágyítható

 

 

A saját fantáziád szabhat határt az általunk megálmodott Peppereonetta paprikakrémnek.
Levesbe, pirítósra, sajtokhoz, vagy épp sült hús mellé

 

 

Pikáns zellerkrém, ínyenceknek!
Szendvicsre, krumplipüré mellé vagy akár túróval gazdagítva köretnek is megállja a helyét

 

 

Sült fokhagyma már a KANÁLKA védjegyévé vált, mindenki imádja.
Selymes, mégis karakteres ízvilágot kölcsönöz kacsának, padlizsánkrémnek, vagy épp egy vajas kenyérnek

 

 

Ropogós sült bébicékla tél sikerétele, hagyjad, hogy elvarázsoljon feta sajttal egy salátában,
vagy rántott hússal a vasárnapi ebéden