Menü

Narancsmártásban sült csirkemell - Karácsonyra hangolva!

Narancsmártásban sült csirkemell - Karácsonyra hangolva!  Ha szereted a csirkehúst és a reform ízeket, ez a receptet Neked találtuk ki!

Hozzávalók 2 főre:

500 g csirkemell

4 dl 100%-os narancslé gyümölcshússal

½ hüvelyknyi gyömbér apróra vágva

½ üveg Kanálka sült fokhagyma + pár darab a tálaláshoz

1 szál zöldhagyma aprítva

3 evőkanál méz

1-2 marék magozott aszalt szilva

Himalájai só ízlés szerint

Bors ízlés szerint
 



 

Elkészítés:

A csirkemellet lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. A narancslevet turmixgépbe öntjük, beletesszük a zöldhagyma fehér részét, a gyömbért, belekanalazzuk a fél üveg Kanálka sült fokhagymát, a mézet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jó alaposan összeturmixoljuk a levet, megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük, utósózzuk vagy borsozzuk. Nyakon öntjük ezzel a páclével a csirkemellet, és minimum 4 órára hűtőbe tesszük letakarva. A pácolási idő letelte után 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt, a csirkemellet hőálló tálba tesszük, és ráöntjük a páclevet. Mehet a meleg sütőbe (fedő nélkül, mert a cél az, hogy valamennyi folyadék elpárologjon róla, és így besűrűsödjön a mártás). 25 perc múlva beledobáljuk az aszalt szilvát is, és hagyjuk tovább sülni, de néha locsolgassuk meg a hús tetejét a folyamatosan sűrűsödő mártással. Kb 40-45 perc alatt sül készre, de ez nagyban függ a sütőtől, ezért mindenképp szurkáljuk meg a húst, hogy ássuk, átsült e. A narancsos mártás sűrű lesz, a hús átveszi a telt, fűszeres ízeket, és puha, omlós, szaftos lesz a végeredmény. Tálalás előtt megszórjuk a zöldhagyma kimaradt, zöld részével, néhány darab Kanálka sült fokhagymával, és ha szeretjük a csípős ízeket, pár csipet chilipehellyel. Bulgurral vagy rizzsel és friss, balzsamecetes salátával tálaljuk. Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés