Nyári lecsó padlizsánkrémmel megbolondítva
A padlizsánkrémtől lesz igazán testes, krémes és karakteres ez az étel; gyors, egyszerű, mégis emlékezetes ízélmény két főre.
Hozzávalók 2 főre
1 kis üveg Kanálka Padlizsánkrém
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 teáskanál olíva olaj
1 dl világos sör
1 kisebb salátacukkini
2 közepes krumpli
1 kisebb padlizsán
só, bors, szárított rozmaring, friss bazsalikom
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot rusztikus kockákra szeljük, és az egészet kissé megsózva, egy leheletnyi olíván elkezdjük pirítani. Amikor már épp kezdene “odakapni”, rálöttyintjük a sört, és addig pároljuk, míg szépen összeesik a paradicsom, és üveges lesz a hagyma. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget felkockázva, felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyival ellepje, és fedő alatt közepes lángon hagyjuk rotyogni. Amikor a zöldségek félig puhák, ráöntjük a padlizsánkrémet, ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá borsot és szárított rozmaringot, ha kell, pótoljuk kicsit a folyadékot, és fedő nélkül hagyjuk készre párolódni. Ekkor hozzáadjuk a friss, aprított bazsalikomot, tetejét néhány egész levéllel díszítjük, és már tálalhatunk is.
A maradék sört se felejtsd a konyhapulton! ;)
Jó étvágyat kívánunk hozzá!