Nyári Paprikakrémleves feta sajttal
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem nagyon befolyásol az időjárás. Nem csupán a hangulatomat, hanem azt is, hogy milyen ízekre vágyom. Az elmúlt napokban ezért vágytam egy melegen és hidegen is fogyasztható levesre. Mivel szeretjük a pikáns krémleveseket, és még volt is itthon 1 üveg mártogatós KANÁLKA Paprikaszósz, úgy gondoltam, hogy ez jó kombináció lehet. Ilyen alkalmakkor érezhető ki igazán, hogy mekkora segítség is egy kis üvegbe zárt Kanálka zöldség a polcon, mert enélkül a trükk nélkül bizony elég sokáig tartott volna elkészíteni ezt a levest. Viszont így megspóroltam a paprika sütési idejét és a sült paprika pucolásával járó pepecselést. Külön pozitívum, hogy nem kell izgulnom, hogy milyen ízű lesz maga a paprika sütés után (találkoztam már keserű sült paprikával, mondanom sem kell, hogy az egész ment a kukába), mivel a Paprikaszósz a kápia paprika édes ízét adja vissza, némi alap fűszerezéssel.
Mi a meleg leveshez is és a hideghez is morzsolt feta sajtot ettünk, nagyon finom volt együtt. Ínyenceknek pikáns verzióban is elérhető: Zöldfűszeres paprikakrém chilivel.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l húsleves- vagy zöldségleves alaplé
- 1 dl fehérbor
- 3 evőkanál mascarpone
- 1 üveg Kanálka Paprikaszósz
- Olívaolaj
- Só, bors, bazsalikom
- Fetasajt
A vöröshagymát apróra vágtam, majd kis olívaolajon üvegesre pirítottam. Ezután ráöntöttem a fehérbort, majd körülbelül 5 perc követően ráöntöttem az egy üveg kézzel készült, házias Paprikaszószt és éppen csak összemelegítettem, figyelve arra, hogy ne égjen oda. Miután összekavartam a paprikakrémet a hagymával, felöntöttem az alaplével, és felforraltam. Sóztam, borsoztam, kis bazsalikomot adtam hozzá ízesítésként. (Aki az igazán selymes krémleveseket szereti az botmixer segítségével eltüntetheti a legkisebb darabokat is.) Alacsonyabbra vettem a hőfokot és beletettem a körülbelül 3 evőkanálnyi mascarponét, amitől igazán kellemes, krémes lesz a levesünk. Miután csomómentesre kevertem a mascarponés paprikakrémlevest már tálaltam is. Egy kis tálkában apróra morzsolt fetasajtot kínáltam mellé. Akár hűtőbe téve - hidegen, vagy melegében is kínálhatjuk a mediterrán hangulatú levest!
Jó étvágyat!