Termékek Menü

Omlett csicseriborsóból? Igen!

Keresztes Anikó
Omlett csicseriborsóból? Igen! Tápláló, fejedelmi lakoma 10 perc alatt.

Csicseri omlett Pepperonetta paprikakrémmel
 

Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a csicseri omlett mindenképp megállja a helyét. Nekem ez az egyik kedvenc “instant kajám”: 10 perc (!) alatt elkészül, és a Kanálka Pepperonettájával (ha szereted a pikáns ízeket, próbáld ki a Pikante változatot) plusz némi zöldséggel megpakolva teljes értékű, tápláló, és fejedelmien finom lakomául szolgál.
 

 

Csicseri omlett Kanálka paprikakrémmel

 

 

 

Hozzávalók 2 főre
 

Omletthez:

1 bögre csicseriborsó liszt

2 kávéskanál fekete só

2 kávéskanál himalája só

1 púpos kávéskanál mustárpor (vagy dijoni mustár)

1 kávéskanál füstölt pirospaprika

Bors ízlés szerint

1 marék friss bazsalikom felaprítva

¾-1 bögre növényi tej (vagy víz)

Sütéshez:

pár csepp növényi olaj

Tálaláshoz:

2-3 evőkanál Pepperonetta Pikante

2 marék rukkola

2 paradicsom

1 kis fej lilahagyma

Vagy ízlésed szerint bármilyen más zöldség/saláta
 

Elkészítés

A csicseri lisztet elkeverjük az ízesítőkkel, majd apránként adagolva, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a folyadékot, amíg sűrű palacsintatészta állagot nem kapunk. Egy tapadásmentes serpenyőbe pár csepp olajat teszünk, felforrósítjuk, és beleöntjük a csicseris masszát. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy tányérra kiborítjuk, és a Pepperonetta paprikakrémmel plusz zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus