Menü

Omlett csicseriborsóból? Igen!

Csicseri omlett Kanálka paprikakrémmel

Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a csicseri omlett mindenképp megállja a helyét. Nekem ez az egyik kedvenc “instant kajám”: 10 perc (!) alatt elkészül, és a Kanálka Paprikaszósszal (ha szereted a pikáns ízeket, próbáld ki a Pikáns (változatot) plusz némi zöldséggel megpakolva teljes értékű, tápláló, és fejedelmien finom lakomául szolgál.

Hozzávalók 2 főre

Omletthez:

  • 1 bögre csicseriborsó liszt
  • 2 kávéskanál fekete só
  • 2 kávéskanál himalája só
  • 1 púpos kávéskanál mustárpor (vagy dijoni mustár)
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
  • Bors ízlés szerint
  • 1 marék friss bazsalikom felaprítva
  • ¾-1 bögre növényi tej (vagy víz)
  • pár csepp növényi olaj

Tálaláshoz:

Elkészítés

A csicseri lisztet elkeverjük az ízesítőkkel, majd apránként adagolva, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a folyadékot, amíg sűrű palacsintatészta állagot nem kapunk. Egy tapadásmentes serpenyőbe pár csepp olajat teszünk, felforrósítjuk, és beleöntjük a csicseris masszát. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy tányérra kiborítjuk, és a zöldfűszeres Paprikaszósszal plusz zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat! smiley

Keresés