Omlett csicseriborsóból? Igen!
Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a csicseri omlett mindenképp megállja a helyét. Nekem ez az egyik kedvenc “instant kajám”: 10 perc (!) alatt elkészül, és a Kanálka Paprikaszósszal (ha szereted a pikáns ízeket, próbáld ki a Pikáns (változatot) plusz némi zöldséggel megpakolva teljes értékű, tápláló, és fejedelmien finom lakomául szolgál.
Hozzávalók 2 főre
Omletthez:
- 1 bögre csicseriborsó liszt
- 2 kávéskanál fekete só
- 2 kávéskanál himalája só
- 1 púpos kávéskanál mustárpor (vagy dijoni mustár)
- 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
- Bors ízlés szerint
- 1 marék friss bazsalikom felaprítva
- ¾-1 bögre növényi tej (vagy víz)
- pár csepp növényi olaj
Tálaláshoz:
- 3 evőkanál Pepperonetta Pikante
- 2 marék rukkola
- 2 paradicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- Vagy ízlésed szerint bármilyen más zöldség/saláta
Elkészítés
A csicseri lisztet elkeverjük az ízesítőkkel, majd apránként adagolva, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a folyadékot, amíg sűrű palacsintatészta állagot nem kapunk. Egy tapadásmentes serpenyőbe pár csepp olajat teszünk, felforrósítjuk, és beleöntjük a csicseris masszát. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy tányérra kiborítjuk, és a zöldfűszeres Paprikaszósszal plusz zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!