Termékek Menü

Paprikakrémleves - hidegen, melegen ajánlva

Kiss-Óvári Anita
2017. 05. 19. 11:11:29
Paprikakrémleves - hidegen, melegen ajánlva Pepperonettával megspóroltam a paprika sütési idejét, a pucolást és az izgulást, hogy milyen ízű lesz a zöldség.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem nagyon befolyásol az időjárás. Nem csupán a hangulatomat, hanem azt is, hogy milyen ízekre vágyom. Az elmúlt napokban pedig ritkán látott szeszélyességét mutatta meg nekünk a meteorológia. Pont ezért vágytam egy melegen és hidegen is fogyasztható levesre. Mivel szeretjük a pikáns krémleveseket, és még volt is itthon két üvegnyi mártogatós KANÁLKA Pepperonetta paprikakrém, úgy gondoltam, hogy ez jó kombináció lehet. Ilyen alkalmakkor érezhető ki igazán, hogy mekkora segítség is egy kis üvegbe zárt Kanálka zöldség a polcon, mert enélkül a trükk nélkül bizony elég sokáig tartott volna elkészíteni ezt a levest. Viszont így megspóroltam a paprika sütési idejét és a sült paprika pucolásával járó pepecselést. Külön pozitívum, hogy nem kell izgulnom, hogy milyen ízű lesz maga a paprika sütés után (találkoztam már keserű sült paprikával, mondanom sem kell, hogy az egész ment a kukába), mivel a Pepperonetta a kápia paprika édes ízét adja vissza, némi alap fűszerezéssel.

Mi  a meleg leveshez is és a hideghez is morzsolt feta sajtot ettünk, nagyon finom volt együtt.

 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l húsleves- vagy zöldségleves alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 2 üveg Kanálka Pepperonetta
  • Olívaolaj
  • Só, bors, bazsalikom
  • Fetasajt
     

A vöröshagymát apróra vágtam, majd kis olívaolajon üvegesre pirítottam. Ezután ráöntöttem a fehérbort, majd körülbelül 5 perc követően ráöntöttem a két üvegnyi Pepperonettát és éppen csak összemelegítettem, figyelve arra, hogy ne égjen oda. Miután összekavartam a paprikakrémet a hagymával, felöntöttem az alaplével, és felforraltam. Sóztam, borsoztam, kis bazsalikomot adtam hozzá ízesítésként. (Aki az igazán selymes krémleveseket szereti az botmixer segítségével eltüntetheti a legkisebb darabokat is.) Alacsonyabbra vettem a hőfokot és beletettem a körülbelül 3 evőkanálnyi mascarponét, amitől igazán kellemes, krémes lesz a levesünk.  Miután csomómentesre kevertem a mascarponés paprikakrémlevest már tálaltam is. Egy kis tálkában apróra morzsolt fetasajtot  kínáltam mellé. Akár hűtőbe téve - hidegen, vagy melegében is kínálhatjuk a mediterrán hangulatú levest! :)

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus