Paradicsomos csicseriborsós mártogatós
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 1 üveg Kanálka paradicsomszósz
- 1 csicseri konzerv (240 g töltőtömeg)
- 1/4 fej vöröshagyma aprítva
- 1 csipet só
- 2-3 evőkanál víz
Elkészítés: A csicseri konzervet lecsepegtetjük, és egy szűrőben átmossuk. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és addig dolgoztatjuk a gépet, míg szép selymes, homogén masszát kapunk. A víz mennyiségével állíthatjuk a sűrűséget; ha sűrűbben szereted, kevesebbet, ha hígabb krémet szeretnél, kicsit többet tegyél a turmixgépbe. Ez a krém egészséges és finom paradicsomos mártogatósként, zöldséghasábokkal, pirított kenyérrel is használható de szendvicskrémként is isteni. Jó étvágyat hozzá!