Menü

Téli sajtos csirkeleves

Téli sajtos csirkeleves Savanyúan finom és egészséges - átmelengető csirkeleves citrommal, sörrel, és sült fokhagymával! 

A Kanálka sült fokhagyma nem csak megízesíti, de gyönyörűen díszíti is az ételeket. Bátran használd feltétként tésztaételekre, főzelékekre, pizzákra, de mehet akár sűrű levesek tetejére is. Így lesz egy egyszerű levesből gourmet íz-, szín- és illatáradat. Próbáld ki! :)
 

SAJTOS CSIRKELEVES SÜLT FOKHAGYMÁVAL

 



Hozzávalók 2 személyre:

150 g csirkemell

1 kis fej vöröshagyma

1 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

1 marék mirelit zöldborsó

1 evőkanál növényi olaj

1 tömlő natúr sajtkrém

1,5 evőkanál rizsliszt

1,5 dl világos sör

só, bors, szerecsendió

½ citrom

friss bazsalikom

½ üveg Kanálka sült fokhagyma
 

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és futtassuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a kockázott zöldségeket és a zöldborsót, futtassuk még egy kicsit az olajon, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Közepes lángon zsírjára pirítjuk, majd rádobjuk a kockázott csirkemellet is. Folyamatosan kevergetve jó alaposan lepirítjuk együtt a zöldségeket és a húst. Amikor már tapad az alja, és itt-ott szép aranylóra pirult a hús, felöntjük a sörrel. Hagyjuk kicsit bugyogni, míg a sörről elmegy a hab, és szépen elvegyül a lábaska tartalmával. Ekkor felöntjük a levest 0,5 liter forró vízzel, és közepes lángon hagyjuk gyöngyözni. Körülbelül 10 perc múlva hozzáadjuk a fűszereket: ízlésünk szerinti mennyiségben sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót (utóbbival vigyázzunk, nehogy elnyomjuk a többi ízt vele). A sajtkrémet csomómentesre keverjük a rizsliszttel, a leves alatt lejjebb vesszük a lángot, és óvatosan összeszoktatjuk a habarást a forró levessel. Ha a habarás már meleg, hozzáadjuk a leveshez, és kis ideig hagyjuk enyhén gyöngyözni, hogy a rizsliszt el tudja végezni sűrítő munkáját. Kóstoljuk meg a levest, és ha szükségesnek érezzük, facsarjunk bele pár csepp citromlevet (a sajtkrém eredeti ízétől függ, hogy szükség van e kis savanyításra vagy nincs), majd tálaljuk a levest: citromkarikával, bazsalikomlevéllel díszítjük, és alaposan megpakoljuk Kanálka sült fokhagymával. Jó étvágyat hozzá!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés