Tészta kelkáposztával és zöldborsóval
A könnyű tésztarecepthez piacról beszerezhető zöldségeket használtunk és az ínycsiklandozó Kanálka Sült fokhagymát, mely pillanatok alatt mesterivé varázsolja az ételt!
Hozzávalók 2 főre
- 250 g csicseri spagetti (sima durum spagettivel helyettesíthető)
- 4-5 db kelkáposzta levél
- 80 g édesburgonya kockákra vágva - a színe miatt :)
- 8-10 db friss, hüvelyes zöldborsó
- pár csipet só
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál tökmagolaj (vagy olíva olaj)
- 1 kávéskanál chili pehely
- ⅓ üveg Kanálka sült fokhagyma
Elkészítés
A tésztát a szokott módon kifőzzük. A zöldborsót megmossuk, szárait levágjuk, és lobogó
forró, enyhén sós vízben 4 percig főzzük, majd leszűrjük. Az édesburgonya kockákat szintén
megblansírozzuk a forró vízben, majd leszűrjük. A kelkáposztát csíkokra vágjuk, kicsit
megsózzuk, és a tökmag olajon és a szójaszószon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát,
összeforgatjuk, kicsit még pirítjuk, majd rádobáljuk a sütőtök kockákat, a zöldborsót, a chili
pelyhet és a sült fokhagymákat.
Jó étvágyat!