Termékek Menü

Tortilla pirított csirkemellel, szilva chutney-val - igen, tortillaba is kanalazható!

Keresztes Anikó
Tortilla pirított csirkemellel, szilva chutney-val - igen, tortillaba is kanalazható! Újhullámos tortilla recept, aki szereti az újdonságokat, mindenképp próbálja ki! :)

A tortillához legtöbbször valamilyen zöldségkrémet használunk, de most az jutott eszembe, hogy miért is ne lenne jó hozzá ez a finom, enyhén rumos szilva chutney? Kipróbáltam, és jó hozzá! Nem a klasszikus, mexikói vonulatot képviseli az étel; ez egy “újhullámos” tortilla recept, de aki szereti az újdonságokat, mindenképp próbálja ki! :) A csirkemell helyett a pikánsabb ízek kedvelőinek pulled pork is tökéletes választás lehet, vagy vegetáriánusoknak jackfruit is passzolhat ehhez az ételhez.

 

 

 

Hozzávalók 4 főre

4 db tortilla lap

1 üveg Kanálka szilva chutney rummal

50 dkg csirkemell

Só, bors, fokhagyma

1 evőkanál olaj

A salátához

4 marék bébispenót

1 vaskos sárgarépa

2-3 marék fűszeres, sült csicseriborsó ropogós

2 szál zöldhagyma

½ citrom leve

2 evőkanál tökmagolaj

 

Elkészítés

A bepácolt csirkemellet kevés olajon, só, bors, fokhagyma hozzáadásával megpirítjuk.

A bébispenótokat megmossuk (ha nem előmosottat vettünk), a sárgarépát megpucoljuk és a zöldséghámozóval vékony metélteket vágunk belőle, majd összekeverjük a spenóttal. A csicseri ropogóshoz egy csicseri konzerv lecsöpögtetett tartalmát összekeverjük fűszerekkel (én most füstölt pirospaprikát, sót, borsot és fokhagyma port használtam, de ízlés szerint bármivel megszórható) és pár csepp olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt ropogósra sütjük. Mehet a sali tetejére, ráfacsarjuk a fél citrom levét, és meglocsoljuk a tökmagolajjal.

A tortilla lapokat megkenjük Kanálka Szilva chutney-val, ráhalmozzuk a pirított csirkemellet, majd teszünk rá keveset a saliból, és feltekerjük. A salátát mellé halmozzuk, így tálaljuk. Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus