Menü

Toszkán Paradicsomleves

Igazán üdítő nyári leves! 

Toszkán paradicsomos leves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg Kanálka paradicsomszósz
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyem gyökér
  • 1 kisebb kukorica konzerv 
  • 2 marék fekete olívabogyó
  • Fokhagymapor
  • Szárított bazsalikom
  • Díszítéshez friss bazsalikom

Elkészítés: A vöröshagymát finomra aprítjuk, és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát és gyökeret, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a kézműves Kanálka paradicsomszószt, 1-2 csipet sót és a szárított bazsalikomot, és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymaport, a kukoricát és az olívabogyót, rottyantunk még rajta egyet, és kész. Friss bazsalikommal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Keresés