Menü

Túrófánk szilva chutney-val

Gyors, könnyű és nagyon de nagyon finom desszert ez a túrófánk, melyhez fantasztikusan illik a Kanálka fűszeres chutney savanykás ízvilága. Érdemes kipróbálni, 30 perc alatt készen van ez a mennyei édesség - és még a gyerekek is imádni fogják.

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró (vagy növényi túró)
  • 25 dkg fehér liszt (lehet teljes kiörlésű vagy egyéb magliszt)
  • 2 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 2-3 ek cukor vagy édesítő
  • pici só
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy egy kevés vanília aroma
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 db citrom reszelt héja 
  • Kanálka Szilva chutney 

A túrót egy tálba rakjuk, beleütjük a 2 tojást, rászórjuk a sót, a szódabikarbónát, a cukrot, ráreszeljük a citrom héját, beleöntünk egy kevés vanília aromát vagy egy csomag vaníliás cukrot, és a tejfölt, majd az egészet elkeverjük. Ezután rakjuk bele a 25 dkg-nyi lisztet, és azzal is jól elkeverjük, egy ragacsos masszát fogunk ekkor kapni. Közben egy magas falú edényben a tűzhelyen kb fél liternyi olajat felforrósítunk. Amikor már az olajban pici örvények jelennek meg, akkor kezdhetjük a sütést. Egy lapos tányérba szórjunk lisztet, majd egy evőkanálnyi masszát vegyünk óvatosan a kezünkbe, és próbáljunk meg belőle kis labda formákat készíteni, majd ezeket forgassuk meg a lisztben. Egyesével rakjuk óvatosan a forró olajba, és hagyjuk őket sülni. Mikor már aranybarna az egyik oldaluk, fordítsuk meg, süljenek kb 3-4 percet a másik oldalukon. Vegyük ki őket, és tálaljuk porcukorral és Szilva chutney-val. Fantasztikus és látványos desszertünk lesz.

Keresés