Menü

Vadas csirkével Kanálka módra

A Kanálka Vadas Szósz segítségével percek alatt asztalra varázsolhatod ezt az ízgazdag ételt.


Mondhatjuk, hogy ez egy “diétás vadas”, ugyanis ahogy azt tőlünk már megszokhattátok, a szósz nem tartalmaz sem glutént sem tejterméket a marhahúst pedig könnyű, zsírszegény csirkemellel helyettesítettük ebben a receptben. Köretként tálalhatsz tésztát, nokedlit, főtt krumplit, rizst, krumplipürét, vagy akár a klasszikus gőzgombócot is elkészítheted, ha kicsit több időd van. Mi most egy gyors, tésztás változatot készítettünk.

Hozzávalók 2 személyre

Elkészítés

A húst megtisztítjuk, kiklopfoljuk, majd kissé sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát nagy lángon hirtelen aranybarnára sütjük, majd a húsokat egy tűzálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a 1,5 dl vízzel elkevert adalékmentes Vadas Szószt, egy rozmaring ágat, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük. Amíg sül a vadas, a tésztát a szokott módon al dentére főzzük, és már tálalhatunk is. A könnyű, száraz fehérbor jól kiegészíti a zamatos ételt. Jó étvágyat!

Keresés