Vadas csirkével Kanálka módra
A Kanálka Vadas Szósz segítségével percek alatt asztalra varázsolhatod ezt az ízgazdag ételt.
Mondhatjuk, hogy ez egy “diétás vadas”, ugyanis ahogy azt tőlünk már megszokhattátok, a szósz nem tartalmaz sem glutént sem tejterméket a marhahúst pedig könnyű, zsírszegény csirkemellel helyettesítettük ebben a receptben. Köretként tálalhatsz tésztát, nokedlit, főtt krumplit, rizst, krumplipürét, vagy akár a klasszikus gőzgombócot is elkészítheted, ha kicsit több időd van. Mi most egy gyors, tésztás változatot készítettünk.
Hozzávalók 2 személyre
- 400 g csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 üveg Kanálka Vadas Szósz
- 1 ág friss rozmaring
- 200 g durum penne
Elkészítés
A húst megtisztítjuk, kiklopfoljuk, majd kissé sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát nagy lángon hirtelen aranybarnára sütjük, majd a húsokat egy tűzálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a 1,5 dl vízzel elkevert adalékmentes Vadas Szószt, egy rozmaring ágat, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük. Amíg sül a vadas, a tésztát a szokott módon al dentére főzzük, és már tálalhatunk is. A könnyű, száraz fehérbor jól kiegészíti a zamatos ételt. Jó étvágyat!