Menü

Zöldséges pirított tészta

Sült tészta fokhagymával recept

 

Hozzávalók 2 főre:

  • ½ csomag (200 g) durum spagettitészta
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 fej lilahagyma
  • ½ póréhagyma
  • 2 marék mirelit zöldborsó
  • 1 bocskorpaprika
  • 1 hüvelykujjnyi hosszúságú friss gyömbér
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2-3 evőkanál szójaszósz (erősségétől függően lehet több vagy kevesebb is)
  • só, szegfűbors, szárított korianderlevél ízlés szerint
  • 1/2 üveg Kanálka sült fokhagyma

Elkészítés:

A tésztát a szokott módon kifőzzük, majd szűrjük, és hideg víz alatt lehűtjük. A répát, petrezselymet, pórét rézsútosan karikázzuk, a lilahagymát nagy kockákra vágjuk, a bocskorpaprikát is kockázzuk, a gyömbért pedig vékony csíkokra vágjuk. Mind mehet egy wokba, rászórjuk a zöldborsót is, és kevés olajon átpirítjuk a zöldségeket. Ha már kezdene letapadni, nyakon öntjük a fehér borral, és hagyjuk az egészet zsírjára pirulni. Ekkor hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a szójaszószt és a fűszereket, jó alaposan átforgatjuk, hogy minden mindennel vegyüljön, és folyamatosan mozgatva a wokot addig pirítjuk, míg az összes felesleges folyadék távozik. Közben ha úgy érzed, hogy nagyon összetapad a tészta, csepegtess rá kevés olajat. Ha kész a zöldséges pirított tészta, a tetejére szórjuk a selymes makói sült fokhagymát, dob rajta még egy szintet! :)

Próbáld ki egy Kanálka íz-élménnyel!

Keresés