Zöldséges pirított tészta
Hozzávalók 2 főre:
- ½ csomag (200 g) durum spagettitészta
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 fej lilahagyma
- ½ póréhagyma
- 2 marék mirelit zöldborsó
- 1 bocskorpaprika
- 1 hüvelykujjnyi hosszúságú friss gyömbér
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 dl fehérbor
- 2-3 evőkanál szójaszósz (erősségétől függően lehet több vagy kevesebb is)
- só, szegfűbors, szárított korianderlevél ízlés szerint
- 1/2 üveg Kanálka sült fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát a szokott módon kifőzzük, majd szűrjük, és hideg víz alatt lehűtjük. A répát, petrezselymet, pórét rézsútosan karikázzuk, a lilahagymát nagy kockákra vágjuk, a bocskorpaprikát is kockázzuk, a gyömbért pedig vékony csíkokra vágjuk. Mind mehet egy wokba, rászórjuk a zöldborsót is, és kevés olajon átpirítjuk a zöldségeket. Ha már kezdene letapadni, nyakon öntjük a fehér borral, és hagyjuk az egészet zsírjára pirulni. Ekkor hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a szójaszószt és a fűszereket, jó alaposan átforgatjuk, hogy minden mindennel vegyüljön, és folyamatosan mozgatva a wokot addig pirítjuk, míg az összes felesleges folyadék távozik. Közben ha úgy érzed, hogy nagyon összetapad a tészta, csepegtess rá kevés olajat. Ha kész a zöldséges pirított tészta, a tetejére szórjuk a selymes makói sült fokhagymát, dob rajta még egy szintet! :)
Próbáld ki egy Kanálka íz-élménnyel!